Viktigt med bra kläder att träna i

Du som tränar mycket, du bör se till att skaffa dig rätt sorts träningskläder för det du utövar. Det är en del som bara tar en gammal t-shirt och ett par träningsbyxor, men det kan vara värt att satsa på bra kläder att träna i, som är i rätt material och sitter bra. Träningstights är ett bra klädesplagg att träna i. På FitnessFrank kan du jämföra olika modeller.

Du bör undvika plagg i bomull, då det inte är ett så bra material för träning. Det eftersom det så att säga inte andas på rätt sätt. Blir du svettig i bomull så blir du blöt och kall. Satsa hellre på kläder i funktionsmaterial. De leder bort svetten på bra sätt.

Du bör även välja bra skor att träna i samt en sport-bh om du är kvinna.

Tänk på detta då du ska köpa träningskläder

Du bör välja träningskläder som sitter bra på kroppen. De ska även vara bekväma att bära. De får inte skava samt att du måste kunna röra dig fritt. De får inte vara för fladdriga eller lösa heller så att du kan fastna med dem. 

Du som ofta tränar utomhus, du kan tänka på trelagersprincipen. Ha ett första lager i form av underställ, helst i syntet, sedan ett lager som isolerar, som en syntettröja och träningstights, och till sist ett yttre lager som är tjockare. Det kan vara en vind- och vattenavvisande jacka till exempel.

30 Aug 2021