Viktigt med en bra hudvårdsrutin

Det är viktigt att ta hand om sin hud på ett bra sätt. Det kan du göra genom att se till så att du har en bra rutin kring din hudvård. Dels hur du tvättar dig, dels med att ha rätt produkter och krämer och annat. På Fitline Beautyline kan du läsa mer om bra produkter inom skönhet. Just att ha bra produkter är a och o. Det gäller att du väljer produkter som passar din hudtyp. Det är stor skillnad på att ha torr hy, fet hy eller blandhy. Som tur är så finns det olika sorters krämer och annat som tagits fram just för att passa olika sorters hud. Så utgå från din hudtyp när du ska köpa hudvårdsprodukter.

Ta hand om din hy

Du bör ta hand om din hy, året om, men på olika sätt. Under vintern är vi ofta torrare, så då gäller det att du återfuktar huden på ett bra sätt. Under sommaren, då är det mycket sol och en hel del UV strålning. Då är det bra att ha olika solskydd, dels solskyddsfaktor, men även skydda dig mot solen på andra sätt.

Att tvätta ditt ansikte, morgon och kväll bör ingå i din hudvårdsrutin. Använd gärna scrub eller ansiktsmask ibland. Även huden på resten av kroppen bör skötas, så se till att ha rätt produkter då du duschar eller badar samt smörj in dig efteråt. Tar du väl hand om din hud, så mår den bra!

19 Aug 2022